2023 m. nuotakų šukuosenos: ypač madingi trumpi nuometai arba kepuraitės su tinkleliu

Plaukų stilistai sutaria – šiais metais nuotakos į vestuvinių šukuosenų stilių žiūrės kur kas laisviau, todėl radikalių pokyčių 2023 metų vestuvių šukuosenų tendencijose tikėtis neverta. Žinoma, mada – gyvas ir nuolat besikeičiantis organizmas, todėl net paprastas klasikinis kuodelis šiemet turės tūkstančius variacijų, be to, į populiarumo topus vėl sugrįžusių lengvų garbanų variacijos įtiks ir klasikos, ir bohemos gerbėjoms. Pasak „Ellips Lietuva“ kalbintos plaukų stilistės Ramintos Gudėnaitės, kai kalbama apie stilių – nėra taisyklių, ypač puošiantis savo ypatingai dienai.

„Tai, kaip norite nešioti plaukus per savo vestuves, neturėtų priklausyti nuo to, kaip per saviškes puošėsi jūsų pažįstama ar kuri nors nuomonės formuotoja. Tam įtakos turi turėti tik jūsų asmeninis stilius ir, kaip nešiodama plaukus, geriausiai jaučiatės. Jeigu esate iš tų, kurios savimi pasitiki labiau, kai plaukai lengvai krinta ant pečių ir veido – rinkitės vieną iš begalės klasikinių bangų variantų, jeigu geriau jaučiatės, kai plaukai surišti į standų kuodelį, o veidas ir pečiai – atviri, prašykite savo plaukų stilisto jus papuošti būtent tokia šukuosena. Savo klientėms niekada nerekomenduoju vestuvių dienai rinktis drastiškai kitokią šukuoseną nei jos yra pratusios, nes tokiu atveju jos negalės atsipalaiduoti, o gal dar blogiau – nepatiks sau vestuvių nuotraukose ir šio sprendimo vėliau gailėsis. Kadangi šiais metais itin populiaru individualumas, laisvė ir natūralumas, sau tinkančią ir patinkančią šukuoseną tikrai suras kiekviena“, – sako R. Gudėnaitė.

Raminta Gudėnaitė. Asmeninio archyvo nuotr.

Pasak plaukų stilistės, 2023 metais nuotakų šukuosenų stilių galima apibūdinti šiais keliais žodžiais.

  • Lengvai krintantys ir natūralūs

Šiais metais nuotakos, kurioms svarbu natūralumas, rinksis paprastą natūraliai krintančių plaukų šukuoseną – žvilgantys sveiki plaukai bus jų pagrindinis aksesuaras.

„Minkštos bangelės, suformuotos karštomis žnyplėmis ir sutvirtintos tekstūriniu laku bei papurkštos natūralaus žvilgesio suteikiančia priemone, tinka bet kuriai nuotaikai, o ir įspūdis visai kitoks nei įprastų šukuosenų – tarsi ji yra, bet tuo pačiu viskas atrodo labai natūraliai. Kadangi dabartinė karta yra labiau atsipalaidavusi, populiarėja laisvesnės plaukų šukuosenos, su kuriomis galima gerai jaustis bet kokioje aplinkoje, ši – ne išimtis. Toks bohemiškas įvaizdis yra nesenstantis, tad jūsų didžiąją dieną atrodysite atsainiai madinga“, – sako plaukų stilistė.

Kad plaukai spindėtų ir būtų minkšti it šilkas, bent mėnesį prieš didžiąją dieną plaukus pamaitinkite kauke, kurioje nėra sulfatų (SLS, SLE), parabenų, formaldehido, ftalatų, dirbtinių dažiklių ir kuri papildyta vitaminais A, C, E. Šie vitaminai veikia kaip galingi antioksidantai ir pasižymi stipriomis kondicionuojamosiomis savybėmis, todėl jūsų plaukai suminkštės, nesišiauš, juos bus lengviau formuoti.

  • Žemai surišti

„Minkštas rafinuotumas“ – taip galėtų vadintis ši 2023 metų vestuvinė tendencija. Natūralios, beveik besvorės bangelės, žemai surištos į minkštą kuodelį ir gražiai įrėminančios nuotakos veidą – viena pagrindinių šių metų tendencijų. Nuotakos plaukai atrodo romantiškai, bet tuo pačiu prilaiko nuometą ar diademą ir gerai atrodo nuotraukose iš visų pusių – jokių ne vietoje išsipešiojusių sruogų ar kyšančių smeigtukų.

„Tai viena iš sunkiausiai išlaikomų šukuosenų, nes ji turi atlaikyti bet kokias oro sąlygas, nuometo tvirtinimo segtukus, jau nekalbant apie naktinių šokių šėlsmą, ir vis tiek atrodyti idealiai. Kad tai pavyktų išlaikyti, plaukai turi būti suglotninami tvirtos fiksacijos plaukų putomis ar laku, o skirtingo dydžio garbanos tvirtinamos į skirtingas puses – taip sukuriamas klasikinis, bet šiek tiek atsainus įvaizdis. Šis stilius puikiai tinka vasaros vestuvėms, nes plaukai yra pakeliami, todėl atsiveria puiki pečių linija, o kaklas neprakaituoja“, – pataria R. Gudėnaitė.

  • Tinkamai išdžiovinti (blow-out)

Tobula klasikinės nuotakos šukuosena, kai plaukai išdžiovinami plaukų džiovintuvu ir formuojami specialiomis grožio priemonėmis, kad būtų natūraliai purūs bei žvilgantys. Tai gali būti tepami vitaminai plaukams, kurie neapsunkina plaukų, tačiau suteikia apsaugą nuo karščio ir UV spindulių, bei apimties suteikiantis plaukų lakas. Nieko nei daugiau, nei mažiau. Toms, kurios mėgsta nešioti palaidus plaukus, bet per savo vestuves nori atrodyti šiek tiek kitaip, gali pasinaudoti šių metų tendencija, kai plaukai paliekami pusiau palaidi, pusiau surišti.

  • Gėlėtos pynės

„2023 metai taip pat yra natūralaus hipių stiliaus metas, todėl, jeigu savo didžiajai dienai norite kažko šiek tiek dekoratyvesnio, nepalikite visų gėlių nuotakos puokštei, vestuvinėms dekoracijoms ir stalo serviravimui – gražiausias jų įpinkite į plaukus. Stilius, kuriam pasiekti reikia daug pastangų, bet iš šono atrodo, kad plaukams skyrėte tik keletą minučių – tai, kaip per savo vestuves šiemet atrodyti norės dalis madą sekančių stileivų“, – pataria R. Gudėnaitė.

  • Holivudo bangos

Tos, kurios mėgsta retro žavesį, gali išbandyti senojo Holivudo šukuoseną – vintažines, lengvai vilnijančias plaukų bangas. Tai prabangus ir išbaigtas įvaizdis, tinkantis ir tradicinėms bažnytinėms vestuvėms, ir šventei prabangioje sodyboje. „Ši šukuosena ypač populiari tarp ilgaplaukių nuotakų, tačiau ir toms, kurių plaukai siekia pečius, šis įvaizdis akimirksniu suteikia klasikinės elegancijos. Jeigu norisi šiek tiek modernumo, klasikines garbanas galima „sušiuolaikint“, jas švelniai iššukuojant stambiomis šukomis, bet paliekant jų apimtį.

Kalbant apie aksesuarus, šiemet ypač madingi trumpi nuometai arba kepuraitės su tinkleliu bei įvairios juostelės ar grandinėlės, kuriomis apsukama dalis kuodelio arba kurios įpinamos į bohemiškas kasas. Aš asmeniškai skatinčiau su aksesuarais išlaikyti saiką ir juos naudoti minimalistinius, kad sunkios plaukų segės ar įmantrūs segtukai neapsunkintų garbanų ir nenukreiptų dėmesio nuo nuotakos grožio – juk svarbiausia šią dieną sveiki plaukai ir plati jos šypsena“, – šių metų tendenciją pristato plaukų stilistė R. Gudėnaitė.

Norite prisiminti, kokios nuotakų šukuosenų tendencijos buvo 2022 metais? Plačiau skaitykite >>